koolstof dioxide weergave

CO2 kooldioxide meting.

Laat een CO2 kooldioxide meting uitvoeren om een indicatie te krijgen van de luchtkwaliteit. Ons onderzoek en advies helpt het binnenklimaat te verbeteren. Het binnenklimaat is onderhevig aan ongewenste stoffen zoals geurtjes en schadelijke stoffen zoals fijnstof, virussen en bacteriën. Het CO2 kooldioxide gehalte in een binnenruimte is een goede indicator voor de kwaliteit van de lucht. Woning en gebouwen worden  dusdanig geïsoleerd dat we regelmatig voorbijgaan aan het belang van ventilatie. In de zomerperiode gaat de airconditioning aan en blijven ramen en deuren gesloten. In de winter hebben we behoefte aan verwarming en houden we alles graag dicht. De kooldioxide die we uitademen is één van de veroorzakers van verontreinigingen en ziektekiemen.

Gevolgen hoge CO2 kooldioxide.

Kooldioxide is een reukloos  en smaakloos gas. We ervaren het alleen door de negatieve eigenschappen op ons gemoed die een verhoogde concentratie veroorzaakt. We kunnen misselijk worden en het verlaagt de concentratie waardoor onze prestaties verminderen. Bij het inademen nemen we zuurstof uit de lucht op en bij het uitademen uitademen geven we kooldioxide af. De ingeademde lucht bevat 21% zuurstof en 0,035% kooldioxide. De lucht die we uitademen bevat nog maar 16% zuurstof maar wel 4% kooldioxide! Kooldioxide is vanaf een concentratie van 2,5 % gevaarlijk. Ons prestatievermogen, concentratie en gevoel van comfort wordt vanaf een kooldioxide concentratie van 0,08% (800 ppm) aangetast. In gesloten ruimten waar beperkt of niet wordt geventileerd kan al snel een ongewenste waarde bereikt worden. Dit kan ook ontstaan door vervuilde ventilatiekanalen en luchtfilters.

Normen CO2 kooldioxide.

De norm voor luchtkwaliteit ligt vast in de DIN-1946-2. Hier wordt als grenswaarde een CO2 dioxide waarde  van 1500 ppm aangegeven. Dus minder dan één miljoen luchtdeeltjes moeten indien mogelijk slechts 1500 CO2 moleculen bevatten. Lucht van goede kwaliteit overschrijdt de grenswaarde van 1000 ppm CO2 niet. In de DIN 1946-6 is daarom een buitenluchtvolume stroom van 30 m3 per uur per persoon opgenomen.

CO2 kooldioxide meting waarden pm met gevolgen

Cijfers.

De gemiddelde Nederlander doet in gebouwen 90% van de blootstelling aan fijnstof op, waarvan 80% in woningen. De piek rondom het koken (Kluizenaar, 2017). Uit de Europese studie Officeair blijkt dat 37% van de kantoormedewerkers klachten heeft over de luchtkwaliteit (Bluijssen, 2015). Uit onderzoek van (Versteeg) blijkt dat in 80% van de Nederlandse scholen de ventilatie ondermaats is en 45% van de leerkrachten het zomers als "te warm" ervaart.

Waarom CO2 kooldioxide laten meten.

Als u wilt weten hoe het met de luchtkwaliteit is gesteld in bijvoorbeeld uw kantoor, school, kinderopvang, productiehal of woning is het goed ↗Bewijsrapportage een CO2 kooldioxide meting te laten uitvoeren. De behoefte volgt vaak op gezondheidsklachten van betrokkenen. Met een CO2 meting wordt bekend wat hoogte is van het aantal deeltjes CO2 per miljoen. Dit beter bekend als parts per million (PPM). In dezelfde meting(en) wordt ook de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid gemeten.

Het rapport.

Het rapport van de CO2 kooldioxide meting is objectief en kan gebruikt worden voor verbetering van het klimaat in de ruimtes waar gemeten is. De meting wordt uitgevoerd per object. In de rapportage worden de onderdelen apart benoemd. De waargenomen ppm per ruimte worden onderbouwd met verbeteringen of aanpassingen. De rapportage met aanbevelingen wordt digitaal geleverd. Indien gewenst maken we hier direct een proces verbaal van constatering van.

Kosten.

Elk onderzoek naar binnenklimaat is een apart project en maatwerk. Onze ervaring is dat u in de meeste gevallen een richtprijs van €250 ,- kunt aanhouden voor een object met 8 ruimten. Voelt u zich vrij een prijsindicatie of offerte bij ons aan te vragen.

Direct aanvragen.

Vraag direct een offerte aan of stel uw vraag:

Zodat we netjes kunnen terugkoppelen
Geef uw adres op.
We nemen graag contact op
Bij voorkeur mobiel
Kies voor het type reactie welke u wenst.
Omschrijf eventueel uw vraag aanvullend op uw offerte verzoek voor een CO2 meting. Bijvoorbeeld: Wat kost een binnenmilieu onderzoek voor een kantoor met 12 ruimtes op locatie X?
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 2 files.
Stuur een foto of plattegrond mee of zelfs een bestek voor een prijsopgave.
=
Zodat we weten dat u geen robot bent.