Stankoverlast is een ernstige vorm van overlast. Dit kan komen door een slecht of niet goed functionerende riolering, huisdieren of bijvoorbeeld hennepteelt. Deze vormen van stank worden vaak veroorzaakt door open verbindingen en kleine scheurtjes in leidingen, muren, daken of openstaande ramen of deuren.

Lokaliseren lek.

Stankoverlast is niet met het blote oog waar te nemen. Daarom is het vaak lastig om de oorzaak van het probleem te traceren en door te geven. Door middel van stankdetectie kan eenvoudig achterhaald worden waar de stankoverlast vandaan komt. Met hulp van een inspecteur die al dan niet met een geurdetector, rookgenerator of beter nog de neus aan het werk gaat kan een Bewijsrapportage worden opgemaakt. Stankoverlast is door deze methode eenvoudig door de inspecteur te traceren en vast te stellen. In het geval van de rookdetector zal de rook door de kleinste kieren of scheurtjes naar buiten komen. Dat is ook waar de stank dit doet. De rook is duidelijk te zien en de oorzaak van het probleem kan nu verholpen worden.

U bent met stankdetectie door middel van een Bewijsrapportage verzekerd van een goed document voor het geval u een probleem hebt met buren of aangrenzend bedrijf. Het voorkomt in veel gevallen een slepende rechtszaak en bijbehorende bewijsvoering.