Akoestiek verbeteren

Akoestiek verbeteren van een ruimte of oppervlak begint met een geluidsmeting van de geluidsdruk, intensiteit en absorptie op locatie. Geluid kan afleiden, hinderlijk zijn en soms zelfs schadelijk. Voorkom de effecten door de blootstelling te verminderen.
Placeholder Image

Live beoordelen

Geluid verandert afhankelijk van de omstandigheden en verspreiding. Geluidsmetingen van materialen of machines worden veelal meestal gedaan in een laboratorium. Dat is niet realistisch, beperkt en kost veel geld. Beter is het de werkelijke situatie te onderzoeken door geluidsmetingen op locatie. Een geluidsmeting in een gecontroleerde omgeving zoals een lab is voorspelbaar omdat het geluidsveld bekend is. Het vermogen van een materiaal om geluid te absorberen en weerkaatsen hangt af van de geluidsbron en de omgeving. Op locatie is het geluidsveld moeilijker te controleren, onvoorspelbaar en veranderlijk.

Waarom live meten

Onbekend is hoe een materiaal geluidsgolven onder een hoek uit de omgeving absorbeert. Ook is op locatie is eigenlijk nooit sprake van een echo vrije omgeving. Je weet dus niet hoe geluid zich gedraagt ten opzichte van het materiaal. Daarom is een onderzoek met betrekking tot absorptie en weerkaatsing op locatie noodzakelijk als toets voor de kwaliteit. Op locatie meten we namelijk het werkelijke geluidsveld.

Wat we doen

We gebruiken een systeem met acht microfoons waarmee we de benodigde data verzamelen door een puntmeting of scanmeting. Met een puntmeting meten en bepalen we de geluidsdruk of 3D-intensiteitsvector. Met scanmetingen bepalen we het vermogen van een oppervlak om geluid te op te nemen. Maar ook het geluidsvermogen van bijvoorbeeld een machine. Berekeningen voeren we uit volgens de norm IEC-61672-1.

Onderzoeken

Akoestiek verbeteren door een geluidsmeting in een ruimte of om een materiaal te testen en verbeteren kent vele toepassingen. Bijvoorbeeld het meten van een plaat of machine die u op de markt brengt. Of een onderzoek naar het vermogen van een oppervlak om geluid te absorberen of juist te weerkaatsen. Bewijsrapportage helpt met onderzoek en advies.

Voorkomende situaties

Onderzoek absorptie coëfficiënt van wanden
Meting van nagalm in een restaurant
Toetsen ontwikkeld materiaal
Onderzoek dominante geluidslek

Kosten

Akoestiek verbeteren kost geld en u wilt inzicht in kosten, dat begrijpen we. De kosten van een geluidsonderzoek zijn van meerdere factoren afhankelijk. Denk aan het aantal te meten ruimten. Wilt u alleen een meting of ook advies? Heeft u tijd of haast bij het plannen van de uitvoering? Daarom is een vaste prijs dus niet zo te geven. Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier voor een passend voorstel.

Direct aanvragen

Vraag gratis een offerte aan of stel uw vraag:

Zodat we netjes kunnen terugkoppelen
Geef uw adres op.
We nemen graag contact op
Bij voorkeur mobiel
Kies voor het type reactie welke u wenst.
Omschrijf eventueel uw vraag aanvullend op uw offerte verzoek geluidsmeting. Bijvoorbeeld: Wat kost geluidsdetectie van knallende dakplaten van een bedrijfshal of woning op locatie X? Wat kost een geluidsdetectie onderzoek van 10 klaslokalen. Wat kost akoestische beeldvorming van twee airco units?
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 2 files.
Stuur een foto of plattegrond mee of zelfs een bestek voor een prijsopgave.

Contact

Schuijteskade 20 1621 DE Hoorn
[email protected]
Algemeen: 0229-317080
maandag tot vrijdag: 09:00 - 17:00