Trillingsmeting buiten

Placeholder Image
Met een trillingsmeting buiten meten we volgens SBR-A of trillingen potentie hebben om schade aan uw object of constructie te veroorzaken. Met onze trillingsmeter weet u of de trillingen binnen de norm blijven die door SBR Richtlijn-A is voorgeschreven. Trillingen in huis, kantoor of constructie veroorzaken nog al eens hinder. Regelmatig zorgen trillingen voor stress omdat de bron onbekend en er zorgen zijn over de ernst van de situatie.

Waarom een SBR-A trillingsmeting?

Trillingen zijn herhalende bewegingen rond een evenwichtstand die een gebouw kan ondergaan. Ze komen in een bepaalde frequentie (hoeveelheid) en amplitude (kracht). Ten eerste wilt u met een trillingsmeting buiten de kans op mogelijke schade aan uw huis of gebouw vaststellen. Ten tweede heeft u behoefte om te laten beoordelen hoeveel trillingen aanvaardbaar zijn. Dat kan bijvoorbeeld door bouwwerkzaamheden, graafwerk of zwaar verkeer.

Over streefwaarden

In de SBR-A richtlijn voor de bouw en gebouwen staan streefwaarden weergegeven voor trillingen. Deze richtlijn helpt bij controle en vaststelling of de duur en intensiteit van bepaalde trillingen leidt tot overlast voor mensen die in gebouwen werken of wonen. De bron kan een hei installatie maar ook een drempel zijn of rioolgemaal. Inzicht en begrip met betrekking tot de verschillen tussen grens- en streefwaarden is belangrijk.

Hoe meten we trillingen?

Bij trillingen spreken we over de versnelling per millimeter en seconde (mm/s2). Een trillingsmeting buiten verrichten we met een trillingsmeter die MEMS technologie gebruikt. Onze meters zijn compact en hebben een afmeting van 11 x 13 x 4,5 cm en gewicht van 260 gr. De trilling meten we drie dimensionaal dus voor de x, y en z-as. Dit geeft de beweging aan van het gemeten oppervlak en is wat u voelt als de trilling voldoende sterk is. Bewegingen zijn moeilijk te interpreteren en daarom presenteren we ze in een trillingsgrafiek.

Monitoring van trillingen

Bij het plaatsen boren we een gaatje van 6 mm voor de bevestiging van meter en twee gaatjes voor de accu. U hoeft niet thuis te zijn als we toegang tot uw huis of gebouw hebben. Na de installatie maakt een collega op locatie een meetpunt aan. De meting start direct met het verzenden van meetdata naar ons webplatform. Via dit platform vergelijken en verwerken we data in grafieken of rapportages.

Wanneer

De keuze voor een trillingsmeting buiten kan diverse redenen hebben. U woont bijvoorbeeld aan een dorpsweg met een verdiepte putdeksel of hobbels.  Of de verkeersdrempel veroorzaakt zware trillingen en scheuren in de muur. Het slaan van heipalen of damwanden zorgt voor veel overlast waarbij zware trillingen vrijkomen. U wilt naast de vooropname een trillingsmeting laten uitvoeren.

Bewaring in depot

Bewijsrapportage bewaart rapporten, ook als proces verbaal van constatering, voor de duur van 7 jaren. Uw rapport kan indien gewenst ook in depot bewaart worden voor de periode van 10 jaren.

Direct aanvragen

Vraag direct een offerte aan of stel je een vraag:

Zodat we netjes kunnen terugkoppelen
Geef uw adres op.
We nemen graag contact op
Bij voorkeur mobiel
Kies voor het type reactie welke u wenst.
Omschrijf eventueel uw vraag aanvullend op uw verzoek. Bijvoorbeeld: Wat voor type trillingsmeting heb ik nodig? OF Over 2 dagen gaan ze de hele dag heien op ongeveer 25 meter afstand. Wat kost een meting?
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 2 files.
Stuur een foto of plattegrond mee of zelfs een bestek voor een prijsopgave.

Contact

Schuijteskade 20 1621 DE Hoorn
[email protected]
Algemeen: 0229-317080
maandag tot vrijdag: 09:00 - 17:00