Geluidsmeting

Bij een geluidsmeting meten we de intensiteit van geluid in te onderzoeken frequenties. De bewijsrapportage beschrijft de beoordeling van de meetresultaten. In Nederland wonen we dicht op elkaar en geluid is een onderwerp wat veel mensen bezighoudt. Geluidsoverlast is een probleem. Particulieren en ondernemers vinden regelmatig problemen met geluid. Een objectieve geluidsmeting is de basis voor de juiste maatregelen.

Placeholder Image

Een Bewijsrapportage van een geluidsmeting wordt gebruikt als toets van grenswaarden of als bewijs na een klacht. Denk bijvoorbeeld aan de beoordeling van geluid bij een evenement of geluidsoverlast van de buren. We hebben de kennis, geluidsmeters en software voor onderzoek en analyse en zijn u graag van dienst.

Voor een geluidshinderinspectie kent de geluidsmeting diverse doeleinden. Als geluidsmeting bij horeca zaken na klachten of een geluidsmeting bij bouw of sloop van gebouwen. Tijdens evenementen verrichten we langdurige geluidsmetingen. Als sprake is van overlast van hondengeblaf doen we dit ook. Na het beoordelen van de meetresultaten adviseren we geluid beperkende maatregelen.

Na een meting kunnen we ook helpen als intermediair en partijen begeleiden in een gesprek. Soms is een veroorzaker zich niet bewust van de ernst van de overlast en wordt een afspraak gemaakt. Onthoud dat uw veroorzaker ook last van u kan hebben.

Opdrachtgevers

Wie schakelt Bewijsrapportage in voor een geluidsmeting:

1. Advocaten
2. Woningcorporaties
3. Bouwbedrijven
4. Particulieren
5. Productiebedrijven
6. Gemeenten

Voorbeelden

Enige voorbeelden van Bewijsrapportage bij metingen van geluid:

1. Geluidshinder van horeca inrichtingen
2. Geluidsoverlast veroorzaakt door dieren of buren
3. Geluidsdetectie bij industriële bedrijven
4. Akoestisch advies voor hotels
5. Geluidsonderzoek van vergunde grenswaarden
6. Geluidsmetingen bij sloop of bouwwerkzaamheden

Kosten

Opdrachtgevers willen inzicht in kosten. Het tarief voor een geluidsmeting of geluidsonderzoek is onder andere afhankelijk van de mate van geluidsoverlast, frequentie van de overlast, type geluidsoverlast, locatie van de bron en aantal benodigde metingen. De ervaring is dat we bij overlast minimaal een geluidsmeting van 5 dagen verrichten. Neem contact met ons op via het contactformulier of stuur ons een e-mail. We helpen u graag verder.

Meer informatie over geluidsoverlast vind u op onze website.

Direct aanvragen.

Vraag direct een offerte aan of stel uw vraag:

Zodat we netjes kunnen terugkoppelen
Geef uw adres op.
We nemen graag contact op
Bij voorkeur mobiel
Kies voor het type reactie welke u wenst.
Vul zonodig uw aanvraag aan voor de geluidsmeting. Bijvoorbeeld: Is het mogelijk geluid te detecteren van knallende dakplaten of een haan? Kan live geluid gemeten worden op een evenement en kunnen wij meekijken in het systeem?
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 2 files.
Stuur een foto of plattegrond mee of zelfs een bestek voor een prijsopgave.

Contact

Schuijteskade 20 1621 DE Hoorn
[email protected]
Algemeen: 0229-317080
maandag tot vrijdag: 09:00 - 17:00

Bewijsrapportage is onderdeel van Kerckhoffs & Lasonder KvK 53917634