Bouwkundige oplevering

Bouwkundige oplevering.

De bouwkundige oplevering (na renovatie of nieuwbouw) is een officiële aangelegenheid. Op het moment van de bouwkundige oplevering wordt de koper eigenaar van het object en neemt diverse verantwoordelijkheden over. Het is dus belangrijk dat voor de overgang goed in kaart gebracht wordt wat niet voldoet aan redelijke eisen met betrekking tot afwerkingen en bouwbesluit en bestek. Daarnaast zullen afspraken zijn opgenomen in koopovereenkomst en meerwerk en minderwerk opgave. Tijdens de oplevering krijgt de koper of gebruiker toelichtingen omtrent gebruik en onderhoud van het object en garantiebepalingen, waar deze van toepassing zijn.

Uitvoerig.

Als uw huis of bedrijfspand wordt opgeleverd is het helemaal gereed. Na de bouwkundige oplevering wordt het pand of de woning in gebruik genomen en is het belangrijk om te controleren of alles in orde is. Tijdens de oplevering is onze inspecteur uw kritisch oog en zet zich in voor een juiste en nette bouwkundige oplevering van de woning of pand. De inspecteur zal u adviseren met betrekking tot datgene wat in redelijkheid verwacht mag worden en eventueel bemiddelen bij een dispuut of onduidelijkheden. De duur van een officiële oplevering hangt af van de staat en grootte van de onroerende zaak.

Controlelijst.

Aan de hand van een checklist wordt het proces van oplevering doorlopen. Naast de buitenkant en de binnenkant van de woning wordt ook gecontroleerd of het meerwerk of minderwerk conform afspraak uitgevoerd is. Of het nu om de dakgoten of de afwerking van de kruipruimte gaat, alles wordt bekeken en vastgelegd. Door een specialist in te schakelen kunt u rustig naar de bouwkundige oplevering van uw huis of bedrijfspand.

Welke inspecteur.

U kunt bij Bewijsrapportage kiezen voor een bouwkundig inspecteur of een deurwaarder met bouwkundige kennis.

De bouwkundig inspecteur heeft kennis van de bouwkundige aspecten en veel ervaring met de bouwkundige aspecten in het kader van woonborg keuringen. Bij de bouwkundige oplevering wordt een rapport van een standopname gemaakt.

De deurwaarder is een bij Koninklijk Besluit benoemde ambtenaar. Wat deze constateert en verklaart, wordt in de rechtspraak beschouwd als iets dat officieel vaststaat. Van de bouwkundige opname wordt een proces verbaal van constatering gemaakt. 

Juridische kracht.

In de rechtspraktijk wordt een bouwkundige oplevering in de vorm van een proces verbaal van constatering als bijzonder sterk ervaren, met name als het gaat om de neutrale vastlegging van een waarneming. Dit rapport is een door de deurwaarder opgestelde verklaring, waarin een door de deurwaarder gedane waarneming is vastgelegd met tekst foto's en mogelijk als bijlage filmopnamen.

Waarom een bouwkundige oplevering.

Bij nieuwbouw of renovatie vinden nogal wat activiteiten plaats. Het kan voorkomen dat meerwerk is vergeten of toch ergens schade is ontstaan. Of u bent niet tevreden over het bouwproces. Om discussies voor te zijn is het belangrijk de status op het moment van opleveren vast te leggen.

Wanneer een bouwkundige oplevering.

Als u als belanghebbende denkt dat er kans op meningsverschillen of schadeclaims kunnen ontstaan. Wanneer u niet uitgebreid de tijd heeft om op te leveren. Omdat u niet wekelijks een bouwkundige oplevering doet. Spanning rondom de laatste termijn betaling of sleutelgeld.

Het rapport.

Het rapport van de bouwkundige oplevering is objectief en kan gebruikt worden voor eventuele procedures ten aanzien van schade. De oplevering wordt uitgevoerd per object. In de rapportage worden de onderdelen apart benoemd. De eventueel waargenomen gebreken worden gespecificeerd met verwijzing naar het beeld of geluidmateriaal.

De rapportage van de oplevering wordt standaard fysiek en digitaal verstrekt. Beeldmateriaal wordt digitaal geleverd, de miniaturen staan in het rapport vermeld. Omdat de deurwaarder het rapport levert het rapport niet bij de notaris gedeponeerd te worden voor een zogenoemd tijdstempel.

Kosten.

Elke oplevering is maatwerk en is afhankelijk van het werk wat verricht dient te worden. Het starttarief is €175,- Voelt u zich vrij een prijsindicatie of offerte bij ons aan te vragen. Meer over tarieven vindt u op de pagina tarief en een toelichting op de werkzaamheden kunt lezen op de pagina diensten.

Direct aanvragen. 

Dien direct uw offerte aanvraag in of stel uw vraag.

Zodat we netjes kunnen terugkoppelen
Geef uw adres op.
We nemen graag contact op
Bij voorkeur mobiel
Kies voor het type reactie welke u wenst.
Omschrijf eventueel uw vraag aanvullend op uw offerte verzoek tot opname van vastgoed. Bijvoorbeeld: Wat kost een opname van mijn bedrijfshal op op locatie X op datum Y? Wat kost een voorinspectie en/of eindinspectie op adres Y.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 2 files.
Stuur een foto of plattegrond mee of zelfs een bestek voor een prijsopgave.