Trillingsmeter huren

Placeholder Image

Een trillingsmeter huren voor monitoring en alarmering bij overlast van trillingen bespaart kosten en procedures. Volgens de SBR richtlijn trillingen meten. De experts van Bewijsrapportage weten waar en hoe de trillingsmeter geplaatst kan worden. In de SBR-A richtlijn staan duidelijk de grenswaarden voor de sterkte van trillingen. Overschrijding van de waarden betekend dat trillingen de potentie hebben om schade te veroorzaken.

Waarom een trillingsmeter huren?

Als tijdig te bepalen is of gemeten trillingen onaanvaardbaar sterk zijn kan het proces direct bij de bron aangepast worden. Ten eerste wordt zo voorkomen dat schade aan uw woning, kantoor of constructie ontstaat. Ten tweede kan het project vervolgt worden zonder onnodige kosten door stilstand en onderzoek. Denk ook aan de vooropname in de vorm van een proces verbaal van constatering.

Onderscheid trillingen

We onderscheiden verschillende typen trillingen. Van kortdurende trillingen is sprake bij botsingen. Ze worden gekenmerkt door een grote impact en lage frequentie. Veel voorkomend zijn de herhaalde kortdurende trillingen zoals bij heiwerkzaamheden en wegverkeer wat een drempel passeert. Als laatste de continu trillingen die veroorzaakt kunnen worden door damwanden, luchtbehandelingskasten, airco’s of rioolgemalen.

Onze meetapparatuur

Trillingen worden uitgedrukt als de versnelling per meter en seconde (m/s2). Een trillingsmeter huren voor buiten kan eenvoudig omdat wij MEMS technologie gebruiken. Onze trillingsmeters zijn compact met een afmeting van slechts 11 x 13 x 4,5 cm en een gewicht van 260 gr. Trillingen worden drie dimensionaal gemeten voor de x-, y- en z-as en gepresenteerd een trillingsgrafiek.

Plaatsen van een trillingsmeter

Bij het plaatsen boren we drie kleine gaatjes van 6 mm. Een voor de bevestiging van de meter en twee voor de accu. U hoeft niet speciaal thuis te zijn zolang we toegang tot uw woning of kantoor hebben. Na de installatie maken we een meetpunt aan. De meting begint meteen met het verzenden van meetdata naar ons platform. Zo kan de data in grafieken en rapportages worden verwerkt. Bij overschrijding kunnen we direct een sms of email sturen.

Trillingen meten

Metingen worden onbemand uitgevoerd. Volgens de afgesproken frequentie mailen we dag of weekrapporten en alarmeren we per sms bij overschrijding. Indien gewenst kunnen metingen ook bemand worden uitgevoerd.

Wanneer

De complexiteit en intensiteit van werkzaamheden in een project of overlast situatie bepaalt in grote mate of een trillingsmeter huren uitkomst biedt. Bij een groot heiwerk of langdurig sloop project wilt u als belanghebbende direct geïnformeerd worden. Problemen voorkomt u vooraf door te meten. Zorg dat u niet “achteruit” hoeft te onderhandelen.

Bewaring in depot

Bewijsrapportage bewaart rapporten voor de duur van 7 jaren. Uw rapport kan indien gewenst ook in depot bewaart worden voor de periode van 10 jaren.

Direct aanvragen

Stel uw vraag of vraag hier uw offerte aan.

Zodat we netjes kunnen terugkoppelen
Geef uw adres op.
We nemen graag contact op
Bij voorkeur mobiel
Kies voor het type reactie welke u wenst.
Omschrijf eventueel uw vraag aanvullend op uw verzoek. Bijvoorbeeld: Wat voor type trillingsmeting heb ik nodig? OF Over 2 dagen gaan ze de hele dag heien op ongeveer 25 meter afstand. Wat kost een meting?
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 2 files.
Stuur een foto of plattegrond mee of zelfs een bestek voor een prijsopgave.

.

Contact

Schuijteskade 20 1621 DE Hoorn
[email protected]
Algemeen: 0229-317080
maandag tot vrijdag: 09:00 - 17:00