Trillingsmeting binnen

Placeholder Image

Een trillingsmeting binnen in huis of kantoor is een SBR-B meting waarbij de invloed van trillingen op mensen in gebouwen gemeten wordt. Met onze trillingsmeter weet u of de trillingen binnen de norm blijven die door SBR Richtlijn-B is voorgeschreven. Trillingen in woningen en kantoren veroorzaken nog al eens hinder of schade maar vooral stress.

Waarom een SBR-B trillingsmeting?

Ten eerste meten we bij een trillingsmeting binnen een ander frequentiebereik dan buiten. Namelijk tussen 1 tot en met 80 Hertz. Dit zijn de voor mensen voelbare trillingen. Een situatie waarbij trillingen plaatsvinden gebeurd altijd in de woning of kantoor. Ten tweede dient de apparatuur ongeveer 10 keer nauwkeuriger meten dan bij een SBR-A meting. Dit komt omdat trillingen bij relatief lage sterkte al hinder veroorzaken. Ten derde wordt bij dit type trillingsmeting niet geboord in de buiten of binnengevel. Veel opdrachtgevers vinden dit prettig als het bijvoorbeeld een monument betreft.

Over streefwaarden

In de SBR-B richtlijn staan streefwaarden die van toepassing zijn voor bronnen die trillingen veroorzaken met betrekking tot bouwwerkzaamheden, verkeer, wegwerkzaamheden, industrie en railverkeer. Ze zijn afhankelijk van de bron, bestemming, locatie en de situatie. Belangrijk is inzicht en begrip met betrekking tot de verschillen tussen streef- en grenswaarden.

Hoe meten we trillingen?

Bij een trillingsmeting binnen meten we trillingen op de vloer, omdat daar hinder optreedt. We onderscheiden niveaus van maximaal optredende trillingen en gemiddelde trillingen. Als we overschrijding van de streefwaarden meten is de kans reël dat van hinder sprake is. Op locatie wordt de trillingsmeter op een meetplaat geplaatst. Deze voldoet aan indrustriële normen. De meetplaat die ook basisplaat noemen heeft zowel spikes als ronde pootjes. Een trillingsmeting op tapijt of een granieten vloer is dus geen probleem.

Monitoring van trillingen

Direct na het plaatsen van de meter configureert een collega deze ter plaatse. In de software wordt een meetpunt gemaakt en de meting start direct. Verzending van meetdata vind automatisch plaats naar ons webplatform. Via ons platform vergelijken en verwerken we data in grafieken of rapportages.

Wanneer

De keuze voor een trillingsmeting binnen kan diverse oorzaken hebben. U woont bijvoorbeeld direct naast een weg met hobbels en kuilen of door de straat rijdt gewoon veel zwaar verkeer. Of de buren gaan een kelder realiseren. Daarvoor zal gegraven worden en bij het slaan van de heipalen komen zware trillingen vrij.

Bewaring in depot

Bewijsrapportage bewaart rapporten voor de duur van 7 jaren. Uw rapport kan indien gewenst ook in depot bewaart worden voor de periode van 10 jaren. Overweeg een vooropname in de vorm van een proces verbaal van constatering door Bewijsrapportage te laten maken.

Direct aanvragen

Vraag direct een offerte aan of stel je vraag:

Zodat we netjes kunnen terugkoppelen
Geef uw adres op.
We nemen graag contact op
Bij voorkeur mobiel
Kies voor het type reactie welke u wenst.
Omschrijf eventueel uw vraag aanvullend op uw verzoek. Bijvoorbeeld: Wat voor type trillingsmeting heb ik nodig? OF Over 2 dagen gaan ze de hele dag heien op ongeveer 25 meter afstand. Wat kost een meting?
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 2 files.
Stuur een foto of plattegrond mee of zelfs een bestek voor een prijsopgave.

Contact

Schuijteskade 20 1621 DE Hoorn
[email protected]
Algemeen: 0229-317080
maandag tot vrijdag: 09:00 - 17:00