over bewijsrapportage

Over ons.

Bewijsrapportage is een actief marktgericht bedrijf met 40 jaar ervaring en verricht geluidsmeting, trillingsmeting en vooropname diensten. We ontwikkelen ook diensten op het vakgebied van de geluidsmeting, trillingsmeting en vooropname. Vanuit Hoorn en Amsterdam verrichten in Nederland en steeds meer daarbuiten onze diensten.

Dienstverlening.

Bewijsrapportage analyseert, meet, inspecteert, rapporteert en adviseert. Zakelijke klanten en particulieren zijn bij ons welkom. Geluidsmetingen, trillingsmetingen en vooropnames worden uitgevoerd door onze onpartijdige en deskundige adviseurs.

Of het nu geluidsoverlast van buren betreft, een lift die geluid maakt of een drempel die voor hinder van trillingen zorgt. Het is verstandig een onderzoek uit te laten voeren voordat u een procedure start. Of misschien zijn meetresultaten nodig als toetsing van grenswaarden. Wij kunnen u adviseren en helpen om risico's te beperken of te voldoen aan gestelde vereisten. 

Transparant en secuur.

• Snel offerte en mogelijkheid tot uitvoering
• Nauwkeurige meting of onderzoek
• Gebruik van klasse I apparatuur
• Uitgebreid rapport
• Ervaren en deskundige inspecteurs

Opdrachtgevers.

Onze opdrachten en opdrachtgevers zijn zeer divers. We werken voor professionele partijen die privaat of beursgenoteerd kunnen zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld verzekeraars, woningbouwcorporaties, Verenigingen van Eigenaren, advocaten, bouwbedrijven, machineproducenten, luchtvaartmaatschappijen en particulieren zijn.

Diensten.

We verzorgen geluidsonderzoeken, trillingsmetingen en vooropnames. Onderzoeken kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op:

• Analyse van geluidsoverlast van buren
Geluidsdetectie van knallende dakplaten
• Onderzoek naar laagfrequent geluid
• Onderzoek naar trillingen van een verkeersdrempel
• Meting van een warmtepomp of airco unit
• Lucht- en contactgeluidonderzoek NEN 5077
• Gevelgeluidisolatie onderzoek
• Opname van woningen bij heiwerkzaamheden
• In een procedure optreden als getuigedeskundige
• Toetsen van geluid grenswaarden van nieuwe machines

Meetspecialisten en onderzoekers.

• Onpartijdig en objectief
• Ervaren en deskundig
• Verzorgen een uitgebreid en overzichtelijk rapport
• Professioneel en verzekerd

Bewijsrapportage is een handelsnaam en onderdeel van Kerckhoffs & Lasonder met hoofdkantoor in Hoorn, Noord-Holland. Kerckhoffs en Lasonder is een gevestigde naam in West-Friesland met een brede portefeuille aan klanten en diversiteit aan opdrachten.

Geschiedenis.

1977

Start Kerckhoffs & Lasonder

Geopend aan de Maelsonstraat in Hoorn (NH) door Henk Kerckhoffs en Gradie Lasonder.

2002

Oprichting SGH-Groep

Onder de naam SGH Samenwerkende Gerechtsdeurwaarders Holland gaan 7 kantoren verspreid over Nederland meer samenwerken. Om de krachten te bundelen maar ook om landelijke dekking te hebben.

2014

Verhuizing kantoor

Kantoor verhuisd naar de Haven van Hoorn (Oostereiland) naar een groter, mooier en nieuw kantoor. In de voormalig gevangenis PI "de Krententuin" wordt gestart met de ontwikkeling van de bouwkundige vooropname en online incassodiensten. Marco Lasonder en Jeroen Baris nemen de directievoering over van Henk en Gradie.

2015

Bewijsrapportage

We zijn initiator en bedenker van het woord Bewijsrapportage. Een drietal deurwaarders kwam met diverse namen als "Akte van Nulmeting" en "Bewijsverbaal". Uiteindelijk gaf het eenvoudige woord Bewijsrapportage de doorslag. In eerste instantie legt de deurwaarder  in de rol van inspecteur de "zintuigelijke waarneming" vast in een Proces Verbaal van Constatering. We breiden de diensten met betrekking tot de vooropname in de bouwsector uit onder de naam Bewijsrapportage.

2020

Uitbreiding diensten

Met het succes van de vooropname voor de bouwsector, corporaties, advocaten, particulieren en een groeiend klantenbestand besluiten we meer oplossingen aan te bieden zoals de geluidsmeting, trillingsmeting en stankdetectie. Dit wordt gedreven door de vraag van onze klanten die meer en meer een one-stop-shop willen voor metingen en analyse.

2022

Specialisatie

Steeds meer worden we gevraagd voor geluidsonderzoeken en analyses. De vraagstukken vragen meer kennis en specialistische apparatuur. We ontwikkelen ons op het gebied van geluidsdetectie, non-stop geluid meten en laagfrequent geluid.

2023

Inrichting

Nieuwe collega's bij Bewijsrapportage en een verdere professionalisering van de werkwijze vragen om veranderingen. Ons kantoor, hardware en software worden volledig vernieuwd. Zo kunnen we verder groeien en hybride gaan werken.