Geluidsdetectie

Geluidsdetectie is het opsporen van geluid waarbij trillingen via sensoren worden omgezet in een signaal en te zien zijn op de geluidscamera. Om een geluidslek te vinden of het geluid van producten te optimaliseren is het noodzakelijk de exacte oorsprong van een geluidsbron te kennen. Dit is het proces van akoestische beeldvorming. Het is dus een geluidsmeting met beeld zodat je het geluid kunt zien

Placeholder Image

Het is mogelijk de oorzaak van een storend geluid of onderdeel te bepalen en effectief te verhelpen. Door de uitstraling van geluid te optimaliseren wordt de gewenste ervaring bereikt en hinder weggenomen. Bewijsrapportage gebruikt de nieuwste geluidscamera om via geluidsdetectie een geluidsbron of meerdere bronnen precies te lokaliseren.

Moderne technologie

Ons meetsysteem voor geluidsdetectie bestaat uit een geluidscamera en software. De camera maakt gebruik van 64 sensoren om geluidsbronnen direct te lokaliseren. Verschillende systemen zijn beschikbaar voor verschillende toepassingen. Sommige zijn aan te passen en ze kunnen allemaal worden geactiveerd en bestuurd met software. Zodra de geluidscamera is ingeschakeld zorgt deze voor videobeelden met hoogwaardige bron weergave. Met deze functie kunnen we zonder vertraging informatie over de geluidsbron krijgen.

Camera techniek

De geluidscamera kan geluid meten met een sterkte kleiner dan 30 tot 120 decibel en is voorzien van 64 sensoren. Geluidscamera Soundcam kan zowel foto’s als videobeelden opnemen en afspelen na een opname. De geluidsdetectie gebeurd met een snelheid van 100 beelden per seconde in 24 bit. Dit kan heel dichtbij vanaf 20 cm tot meer dan 100 meter van de bron!

Toepassingen detectie

Geluidsdetectie wordt veel ingezet om problemen met geluid op te lossen of analyseren. Denk bijvoorbeeld aan knallende dakplaten of detectie van geluidslekken bij huizen en machines in fabrieken. Bewijsrapportage helpt klanten bij het visualiseren van akoestisch zwakke punten van producten zoals een geluidsbox of geluidslekkage bij kozijnen. Voor overheden onderzoeken we gemalen of rioolzuivering installaties. We laten dan zien welke locatie de meeste geluidsenergie uitstraalt.

Wat we doen

Een specialist komt op locatie met de geluidscamera en vaak ook een geluidsmeter meten en onderzoek verrichten. Na de geluidsmeting en akoestische beeldvorming wordt een rapport geschreven. We schrijven een analyse met daarbij foto’s en video opnames. De resultaten leveren we digitaal en indien van toepassing geven we advies.

Wat het kost?

Geluidsdetectie is maatwerk. Uit ervaring blijkt dat in 28% van de projecten vooraf eerst een ander geluidsonderzoek nodig is zoals een nonstop geluidsmeting met LiveSense of laagfrequent meting voor een gedegen analyse. Vooraf een vaste prijs afgeven is daarom niet mogelijk.

Direct aanvragen

Vraag direct een offerte aan of stel je een vraag:

Zodat we netjes kunnen terugkoppelen
Geef het adres op.
We nemen graag contact op
Bij voorkeur mobiel
Kies voor het type reactie welke u wenst.
Omschrijf zonodig uw vraag aanvullend op uw verzoek voor een geluidsdetectie. Bijvoorbeeld: Wat kost een geluidsdetectie voor de woning. Of: Ik heb snachts last van knallende dakplaten.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 2 files.
Stuur een foto of plattegrond mee of zelfs een bestek voor een prijsopgave.

Contact

Schuijteskade 20 1621 DE Hoorn
[email protected]
Algemeen: 0229-317080
maandag tot vrijdag: 09:00 - 17:00