Nonstop geluid meten

Nonstop geluid meten is praktisch als de bron niet steeds actief is of langdurig meten gewenst en de beste geluidsmeting voor data acquisitie. Een ideaal hulpmiddel voor monitoring, onderzoek en handhaving. Denk bijvoorbeeld aan blaffende honden, een pomp die langdurig in werking is of machines. In het eerste geval betreft het onregelmatig maar hard blafgeluid en bij het tweede situatie betreft het zachter geluid wat misschien uren lang te horen is. Als u een procedure wilt voeren heeft u bewijs nodig van langdurig overlast of overschrijding van grenswaarden.

Placeholder Image

Bewijsrapportage heeft meerdere Klasse I LiveSense nonstop systemen die geschikt zijn om zowel binnen als buiten een geluidsmeting mee uit te voeren. Wij helpen u bij het verzamelen van bewijs en leggen dit vast in een rapportage. En als een juridisch document nodig is maken we een proces verbaal van constatering op.

Wat is LiveSense

Een professioneel onbemand systeem waarmee nonstop geluid meten mogelijk is. Het bestaat uit een voor buiten geschikte microfoon en Klasse I geluidsmeter die in een trillingsarme koffer ligt. Klasse I volgens IEC 61672 norm. LiveSense stuurt meetgegevens real-time door voor analyse. Tijdens de geluidsmeting kan tot 5 grenswaarden tegelijkertijd gemeten worden met in ieder geval het gemiddeld geluidsniveau, maximaal en minimaal geluidsniveau. Zo is het mogelijk tijdens de metingen al aan het geluidsonderzoek te werken.

Mogelijkheden

We verwerken live gegevens tijdens de nonstop geluidsmeting en bekijken historische gegevens. Het is mogelijk om limieten in te stellen en een waarschuwing te sturen bij overschrijding.  Ook is het mogelijk live mee te luisteren en audio op te nemen. In de situatie dat een nonstop meting van een bepaald type geluid nodig is kan LiveSense vijf verschillende frequenties (toonhoogte) meten. We kunnen zo tegelijkertijd hoogfrequent en laagfrequent geluid volgen en de meetdata bewaren.

Voorbeelden

We worden gevraagd voor monitoring van geluidsoverlast veroorzaakt door mensen en dieren, onderzoek naar machinegeluid, verkeer, evenementen en brononderzoek. Dit kan zowel buiten als binnen. Een voorbeeld is het meten van bromgeluid van machines bij bedrijven in de nabijheid van woningen. Of warmtepompen die hinderlijk geluid veroorzaken. Als het nodig is dat de bron gevonden wordt plaatsen we meerdere systemen om geluidsmetingen uit te voeren.

Hoe werkt het?

We plaatsen een LiveSense module op de locatie waar nonstop geluid meten nodig is. Na een korte toelichting (u hoeft niets te doen) en installatie wordt de koffer met sloten afgesloten. De module wordt gebracht in een reiskoffer die de specialist weer meeneemt. Het proces verloopt discreet en niemand wordt gealarmeerd. Collega’s dragen kleding zonder bedrijfslogo en ook de auto’s hebben geen reclame.

Wat het kost?

Nonstop geluid meten is maatwerk. We hebben geen vaste prijs vanwege de diversiteit en moeilijkheid van de aanvragen. Bewijsrapportage heeft veel ervaring op het gebied van nonstop geluid meten. We volgen een duidelijke werkwijze, toetsen aan wettelijke eisen en gebruiken de beste Klasse I apparatuur en analyse software.

Direct aanvragen

Vraag direct een offerte aan of stel je een vraag:

Zodat we netjes kunnen terugkoppelen
Geef uw adres op.
We nemen graag contact op
Bij voorkeur mobiel
Kies voor het type reactie welke u wenst.
Omschrijf eventueel uw vraag aanvullend op uw offerte verzoek voor een non-stop geluidsmeting. Bijvoorbeeld: Wat kost een non-stop onderzoek voor een blaffende hond in een juridische procedure?
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 2 files.
Stuur een foto of plattegrond mee of zelfs een bestek voor een prijsopgave.

Contact

Schuijteskade 20 1621 DE Hoorn
[email protected]
Algemeen: 0229-317080
maandag tot vrijdag: 09:00 - 17:00