Geluidsonderzoek van hondengeblaf

Geluidsonderzoek van hondengeblaf verrichten we door een non-stop geluidsmeting van een week om meetdata en audiofragmenten te verzamelen. De periode van een week is de minimale meetperiode. Honden zijn voor veel eigenaren meer dan een huisdier. Ze kunnen helaas soms zo veel en lang blaffen dat ze geluidsoverlast veroorzaken. Om aan te tonen dat hondengeblaf hinder veroorzaakt kan een geluidsonderzoek uitkomst bieden. Blafgeluid is ten eerste goed in meetdata te herkennen en analyseren. Ten tweede ligt het geluidsniveau van honden meestal op een niveau boven de 80 decibel.
Placeholder Image

Bewijsrapportage heeft meerdere LiveSense nonstop systemen geschikt om zowel binnen als buiten een geluidsmeting mee uit te voeren. Wij helpen u bij het verzamelen van bewijs en leggen dit vast in een rapport. En als een juridisch document nodig is maken we een proces verbaal van constatering op.

Wat is LiveSense?

LiveSense is een professioneel systeem wat wij gebruiken voor dit type geluidsmeting. Het bestaat uit een Klasse I geluidsmeter die in een trillingsarme koffert ligt. Geschikt voor geluidsonderzoek van hondengeblaf binnen of buiten. Na het plaatsen van het systeem stuurt LiveSense real-time meetgegevens door voor analyse. Tijdens de geluidsmeting worden tot vijf grenswaarden tegelijk gemeten. Altijd meten we het gemiddelde geluidsniveau, piekgeluid en minimaal geluidsniveau. Daarnaast veelal specifieke frequenties. Wij kunnen dus tijdens de metingen aan het geluidsonderzoek werken als dit nodig is.

Toetsen en beoordelen

Meetgegevens verwerken we direct tijdens de non-stop geluidsmeting en we vergelijken historische gegevens. Grenswaarden stellen we in zodat een audio opname plaatsvindt bij overschrijding als bewijs van de geluidsoverlast. Regelmatig stellen we tijdsblokken in omdat het hondengeblaf op verschillende tijdstippen waar te nemen is. Blaffen van honden is een impulsachtig geluid en we toetsen standaard aan de grenswaarden uit het Activiteitenbesluit.

Hinderlijk hondengeblaf

Honden kunnen blaffen als begroeting, tijdens het spelen, behoefte aan aandacht, verveling, stress, angst, onzekerheid of territoriumdrift. Omdat het blaffen van honden extra hinderlijk is mag een toeslag worden toegepast voor het toetsen aan de grenswaarde. Dit komt omdat geluid van een blaffende hond een piekgeluid is met een impulsachtig karakter. Dat is een korte snelle toename in de geluiddruk met een stijgtijd van minder dan een seconde. Voor meer informatie kunt de blog over blaffende honden lezen.

Voorbeelden

We worden gevraagd voor geluidsonderzoek van hondengeblaf veroorzaakt bij mensen in de tuin, in huis, afkomstig van honden kennels, honden uitlaatservice of hondenopvang. Een mooi voorbeeld is een bijzondere situatie waarbij we hebben aangetoond dat drie Rottweilers in de tuin geen geluidsoverlast veroorzaken. In deze specifieke situatie begonnen de honden alleen te blaffen omdat de buren ze uitlokte.

Hoe werkt het?

We plaatsen een LiveSense module op de locatie waar het geluidsonderzoek van hondengeblaf zal plaatsvinden. Na een korte toelichting (u hoeft niets te doen) en installatie wordt de koffer met sloten afgesloten. De module wordt gebracht in een reiskoffer die de specialist weer meeneemt. Het proces verloopt discreet en niemand wordt gealarmeerd. Collega’s dragen kleding zonder bedrijfslogo en ook de auto’s hebben geen reclame.

Wat het kost?

Nonstop geluid meten is maatwerk. We hebben geen vaste prijs vanwege de diversiteit en moeilijkheid van de aanvragen. Bewijsrapportage heeft veel ervaring op het gebied van nonstop geluid meten en onderzoek naar hondengeblaf. We volgen een duidelijke werkwijze, toetsen aan wettelijke eisen en gebruiken de beste Klasse I apparatuur en analyse software.

Direct aanvragen

Vraag direct een offerte aan of stel je vraag:

Zodat we netjes kunnen terugkoppelen
Geef uw adres op.
We nemen graag contact op
Bij voorkeur mobiel
Kies voor het type reactie welke u wenst.
Omschrijf eventueel uw vraag aanvullend op uw offerte verzoek voor een non-stop geluidsmeting. Bijvoorbeeld: Wat kost een non-stop onderzoek voor een blaffende hond in een juridische procedure?
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 2 files.
Stuur een foto of plattegrond mee of zelfs een bestek voor een prijsopgave.

.

Contact

Schuijteskade 20 1621 DE Hoorn
[email protected]
Algemeen: 0229-317080
maandag tot vrijdag: 09:00 - 17:00