Trillingsmeting

Placeholder Image

Bij een trillingsmeting meten we een trilling als een verplaatsing met de trillingsmeter die wordt bevestigd op het oppervlak van het trillend object. Een trilling is een op tijd gebaseerde (periodieke) verplaatsing van een object rond een centrale positie. Het meten van versnelling en verplaatsing zijn de meest gebruikelijke methode voor de trillingsmeting.

Waarom een trillingsmeting?

De trillingsmeting gebruiken we als indirecte meting van een andere waarde. Het meetdoel is het bewaken en bepalen van grenzen. En vooral of deze worden overschreden. Kan energie en kracht van trillingen door heiwerk of zwaar verkeer schade aan uw woning, kantoor of constructie schade veroorzaken? Zo kunnen oudere woningen en gebouwen minder goed tegen trillingen. Door de  invloed van tijd op materialen ontstaat kwetsbaarheid. Niet anders dan bij mensen.

Welke trillingsmeting nodig?

Als u een trillingsmeting wilt uitvoeren is het belangrijk de drie verschillende typen te onderscheiden zodat u de juiste trillingsmeting laat uitvoeren. De SBR kent drie richtlijnen over trillingen.

  1. SBR-A: Schade aan bouwwerken (Buiten)
  2. SBR-B: Hinder voor personen in gebouwen (Binnen)
  3. SBR-C: Storing aan apparatuur

Hoe beschadigen trillingen gebouwen?

In gebouwen en constructies kunnen trillingen scheuren, losse bouten, geluidsoverlast en uitval veroorzaken. Cosmetische schade aan de buitenkant is niet het enige. Een gevolg van scheurvorming is bijvoorbeeld vocht en schimmel. Trillingen kunnen bij mensen problemen veroorzaken zoals irritatie, vermoeidheid, hoofdpijn en maagproblemen.

Is het normaal dat een gebouw trilt?

Trillingen kunnen worden veroorzaakt door bouwwerk of verkeer. Maar ook menselijke activiteit zoals lopen over de vloer veroorzaakt trillingen. Een trilling brengt de integriteit van een gebouw niet zomaar in gevaar. Maar al is vaak de werkelijke beweging minimaal, de manier waarop wij beweging ervaren is significant.

Welke trillingsmeter gebruiken?

Voor de trillingsmeting gebruikt Bewijsrapportage een trillingsmeter welke MEMS technologie als basis heeft. Hiermee bieden we een volledig geïntegreerde en geautomatiseerde oplossing voor het direct meten, monitoren en rapporteren van trillingen. Dankzij de automatische as-aanpassingen hoeft de collega niet op locatie te blijven. Elke trillingsmeting doen we in overeenstemming met de Nederlandse richtlijnen. Onze trillingsmeter is de meest efficiënte en kwalitatieve SBR/DIN trillingsmeter van dit moment.

Direct aanvragen

Vraag direct een offerte aan of stel je een vraag:

Zodat we netjes kunnen terugkoppelen
Geef uw adres op.
We nemen graag contact op
Bij voorkeur mobiel
Kies voor het type reactie welke u wenst.
Omschrijf eventueel uw vraag aanvullend op uw verzoek. Bijvoorbeeld: Wat voor type trillingsmeting heb ik nodig? OF Over 2 dagen gaan ze de hele dag heien op ongeveer 25 meter afstand. Wat kost een meting?
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 2 files.
Stuur een foto of plattegrond mee of zelfs een bestek voor een prijsopgave.

Contact

Schuijteskade 20 1621 DE Hoorn
[email protected]
Algemeen: 0229-317080
maandag tot vrijdag: 09:00 - 17:00