Geluidsonderzoek

Bij een geluidsonderzoek meten en beoordelen we alle soorten geluid en trillingsverschijnselen met hardware en software oplossingen. Geluid en trillingen zijn altijd en overal om ons heen. Afkomstig van mensen, systemen, machines en apparaten hebben ze een grote impact op ons functioneren, duurzaamheid en gebruikerservaring. Bij geluidsonderzoek meten en berekenen we eigenschappen van geluid door een geluidsmeting en beschrijven dit.
Placeholder Image

Als we eigenschappen van geluid begrijpen kunnen we adviseren hoe de negatieve eigenschappen te voorkomen of de positieve kenmerken optimaliseren. Of het nu gaat om een toets, naleving van relevante regelgeving of het verkrijgen van voordeel.

Voorbeeld geluidsonderzoek

Een voorbeeld is het meten en berekenen van het geluidvermogen van een luchtbehandelingskast. Of geluidsdetectie van knalgeluid in een dak door werkende delen. Bewijsrapportage biedt diverse akoestische onderzoeken aan. Soms vraagt een lastigere situatie om een geluidsonderzoek om te begrijpen hoe geluid en trillingen ontstaan. Hiervoor is het belangrijk een duidelijke werkwijze te volgen en de juiste Klasse I meetapparatuur en analysesoftware te gebruiken. En als u een procedure gaat voeren is ons proces verbaal welkom en praktisch.

Waarom geluidsonderzoek

Omgevingslawaai kan een schadelijke invloed hebben op mens en milieu. Bewijsrapportage kan met systeem LiveSense nonstop geluidsonderzoek doen naar het gekraai van de haan van je buurman. Of het geluid van een brom in een installatie landurig meten. De hoorbaarheid van omgevingslawaai is afkomstig van vele bronnen. Verkeerslawaai is de grootste factor voor mensen over de hele wereld. Maar ook in uw buurt of op een industrieterrein dichtbij kunnen geluidsbronnen zijn die overlast veroorzaken. We kennen de limieten en richtlijnen en kunnen helpen aantonen of partijen hieraan voldoen.

Met onze apparatuur en programma’s registreren en evalueren we snel en betrouwbaar de geluidsemissie van uw producten. We maken individuele op maat gemaakte meetopstellingen om een geluidsmeting voor een specifiek geluidsonderzoek uit te voeren. Opdrachtgevers hebben zelf de technische kennis en Klasse I apparatuur niet om een geluidsonderzoek uit te voeren. Onze experts kennen wetgeving en regelgeving zodat we efficiënt en effectief voor u kunnen werken.

Wat we doen

Een specialist komt op locatie met een geluidsmeter of installatie geluidsonderzoek verrichten. Dit kan afhankelijk van het type onderzoek soms in twee uur als het gaat om het meten van laagfrequent geluid. Maar data acquisitie kan ook weken lang doorgaan. Na de metingen wordt data met software bewerkt een rapport geschreven. Deze voorzien we van een analyse met foto’s en soms video opnames. Indien van toepassing leveren we ook het advies. Het resultaat ontvangt u digitaal.

Wat het kost?

Geluidsonderzoek is maatwerk. Uit ervaring blijkt dat we geen standaardprijs kunnen hanteren vanwege de diversiteit, duur en moeilijkheid van de aanvragen.

Direct aanvragen

Vraag direct een offerte aan of stel je een vraag:

Zodat we netjes kunnen terugkoppelen
Geef uw adres op.
We nemen graag contact op
Bij voorkeur mobiel
Kies voor het type reactie welke u wenst.
Omschrijf eventueel uw vraag aanvullend op uw offerte verzoek geluidsmeting. Bijvoorbeeld: Wat kost geluidsdetectie van knallende dakplaten van een bedrijfshal of woning op locatie X? Wat kost een geluidsdetectie onderzoek van 10 klaslokalen. Wat kost akoestische beeldvorming van twee airco units?
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 2 files.
Stuur een foto of plattegrond mee of zelfs een bestek voor een prijsopgave.

Contact

Schuijteskade 20 1621 DE Hoorn
[email protected]
Algemeen: 0229-317080
mandag tot vrijdag: 09:00 - 17:00