Scheurmeting

Woont of werkt u in de nabijheid van een bouwlocatie of langs een weg met zwaar verkeer? Dan is het verstandig een Bewijsrapportage van scheurwijdtemeting te laten maken. Als er sprake is van scheurvorming kan het zinvol zijn om veranderingen via een scheurmeting te volgen.

Meten en vastleggen

Scheurwijdtemeters kunnen hierbij helpen. Onze inspecteur plaatst de meters over de aanwezige scheuren en maakt van deze nulmeting een Bewijsrapportage wat geldt als proces verbaal van constatering. Zo wordt de scheurmeting een juridisch document.

De scheurwijdtemeters meten over een periode van tijd of en in welke mate een scheur of meerdere scheuren verergeren. De meter bestaat uit twee losse onderdelen die aan elke zijde van de scheur wordt vastgeschroefd voor de scheurmeting. Beide onderdelen hebben een raster. De lijnen vallen bij de nulmeting exact over elkaar. Als bij een nieuwe meting de rasters zijn verschoven is de scheur breder geworden.

We plaatsen meestal meerdere scheurwijdtemeters bij de nulmeting. Met een bewijsrapportage bent u dan verzekerd van goede bewijsvoering in geval het tot een rechtszaak mocht komen.

Het opmaken van een proces verbaal van constatering is voorbehouden aan een gerechtsdeurwaarder en daarmee bent u verzekerd van een sterk een juridisch sterk document. Ongeacht of dit bijvoorbeeld een geluidsmeting of scheurmeting betreft.

Geen scheuren

Indien uw woning, kantoor of bedrijfshal geen last van scheurvorming heeft is het juist aan te bevelen een scheurmeting uit te laten voeren voorafgaande een bouw of renovatieproject. De deurwaarder legt dan in de bewijsrapportage vast dat uw onroerende zaak vrij van zichtbare gebreken is. Zo bent u verzekerd van een correcte vastlegging in het geval achteraf toch schade is ontstaan aan uw onroerende zaak.