Langdurig geluid meten

Langdurig geluid meten

adminBlog

Langdurig geluid meten is nodig in de situatie waar meetdata verzamelt moet worden voor een geluidsonderzoek of om grenswaarden te toetsen. De amplitude van een geluidsgolf kan op vele manieren worden beschreven. Het is belangrijk dat we beseffen dat niet alle geluiden hetzelfde zijn. Verschillende methoden worden gebruikt om de hardheid van geluid aan te geven afhankelijk van het type geluidsgolf. Geluid en de schadelijke gevolgen voor onze gezondheid en die van de natuur krijgt gelukkig steeds meer aandacht. De manier waarop we langdurig geluid meten moet relevante informatie opleveren om het geluidsniveau goed te kunnen beoordelen. Bewijsrapportage kan u hierbij helpen.

Hoe werkt het?

Voor een langdurige geluidsmeting hebben wij een systeem wat geschikt is om binnen en buiten te meten. We noemen dit LiveSense. Het belangrijkste onderdeel is de Klasse I geluidsmeter en microfoon. Deze kan geluid meten wat voor mensen niet te horen is. Meetsysteem LiveSense zit in een geluidsarme koffer met GPS, modem en accu. Bij de geluidsmetingen die we buiten uitvoeren gebruiken we een speciale microfoon die tegen regen en wind kan. Door de combinatie van stroom en accu is mogelijk weken of maanden lang te meten. Op kantoor kunnen we het proces live volgen. Onze specialisten plaatsen apparatuur altijd discreet. We hebben geen logo op kleding of auto.

Wat wordt gemeten?

We helpen met strategisch en praktisch inzicht in geluid zodat onze opdrachtgevers inzicht en controle krijgen over geluid. Zo kunnen we naast het maximum, minimum en gemiddelde geluidsniveau tegelijkertijd vijf verschillende frequenties monitoren. Van laagfrequent tot hoogfrequent geluid. Als het belangrijk is overschrijdingen te melden stellen we grenswaarden in en sturen we een waarschuwingsbericht. Geluidsfragmenten nemen we op indien dit belangrijk is en worden later per email verstuurd.

Presentatie van meetdata

Langdurig geluid meten levert zeer veel data op. In het rapport nemen we van elke dag een grafiek op met de afgesproken variabelen. Historische data kunnen we leveren als csv-file als een extra analyse nodig is of een juridische procedure gaat plaatsvinden. Overlastzaken hebben betrekking op een bepaald geluid. Naast het rapport ontvangt u de geluidsfragmenten als bewijs.

Voorbeelden langdurig geluid meten

Van huisdieren hebben we meestal plezier maar ze kunnen geluidsoverlast veroorzaken. Denk aan honden die ‘s avonds blijven blaffen. Buren kunnen ook klagen over blafgeluid terwijl dit niet waar is. Wat is de waarheid? Bewijsrapportage heeft veel ervaring met langdurig geluid meten. Regelmatig worden we gevraagd te bewijzen dat juist geen sprake is van hinder. Machines in gebouwen kunnen een bromtoon veroorzaken. Is het de liftmotor, compressor of pomp? In een nieuw opgeleverd gebouw hebben we samen met de opdrachtgever een onderzoek gedaan. Hierbij werden op verschillende tijden bronnen aan en uitgeschakeld om te meten wat het effect is op de gebruikers en zo de bron te ontdekken.

Direct aanvragen

Vraag direct een offerte aan of stel uw vraag. We helpen u graag verder:

Zodat we netjes kunnen terugkoppelen
Geef uw adres op.
We nemen graag contact op
Bij voorkeur mobiel
Kies voor het type reactie welke u wenst.
Omschrijf eventueel uw vraag aanvullend op uw offerte verzoek voor een non-stop geluidsmeting. Bijvoorbeeld: Wat kost een non-stop onderzoek voor een blaffende hond in een juridische procedure?
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 2 files.
Stuur een foto of plattegrond mee of zelfs een bestek voor een prijsopgave.