Geluidsdetectie met de geluidscamera

Geluid opsporen en zichtbaar maken

adminBlog

Geluid opsporen en zichtbaar maken kan door gebruik van een akoestische camera met klasse 1 geluidsmeter en wordt geluidsdetectie genoemd. Deze manier van het opsporen van geluid in huis, bedrijf, natuur of bij machines is nog relatief onbekend. Akoestische beeldvorming is te vergelijken met het principe van een warmte camera maar dan voor geluid. De geluidscamera meet geluid met meerdere sensoren en kan geluid lokaliseren op basis van de frequentie en geluidsterkte in decibels.

Hoe werkt het?

Onze geluidscamera genereert akoestische beelden in een hoog (ook groter dan 24 kHz) frequentiebereik. Met de beeldvorming methode lokaliseren we geluidsbronnen direct en snel. Resultaten zijn zichtbaar als foto of video. De camera heeft 64 microfoons met een optische camera, datasysteem, analysesysteem, display en touchscreen voor bediening. Een meetsnelheid van maar liefst 100 metingen per seconde en nauwkeurigheid maken de geluidscamera bijzonder. Geluiden zachter dan 33 dB tot maximaal 120 dB kunnen we opsporen.

Presentatie van data

Tijdens de geluidsmetingen en geluidsdetectie zien we drie verschillende typen data. Ten eerste een foto of video waarbij de geluidsbron en de geluidslekkage of storing zichtbaar is. Ten tweede het sonogram. Een presentatie in kleur van het spectrum van de frequenties in geluid. Ten derde de weergave van de frequenties in een grafiek van het geluid wat we meten.

Wat is mogelijk

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Hoe mooi is het dat we de oorzaak van geluid zoals bijvoorbeeld ruis of bromgeluid met een foto of video zichtbaar kunnen maken. Dankzij de geluidscamera is geluid opsporen en zichtbaar maken praktisch uitvoerbaar. Corrigerende maatregelen op locatie kunnen we samen met de klant beoordelen. Denk aan geluidslekkage bij deuren, kozijnen, persluchtlekkage, machine storingen, verkeer, overlast van knallende daken of dieren. Metingen voeren we uit vanaf 15 cm afstand tot 120 meter verderop.

Voorbeeld van geluidslekkage

Voor opdrachtgevers in de bouw, ontwikkeling, vastgoedbeheer en particulieren sporen we geluidslekkage op. Met een ruisbron vullen we een afgesloten kantoor, bedrijfsruimte of kamer met geluid. Aan de buitenkant onderzoeken we geluidslekken. Deze manier van meten werkt sneller dan een standaard geluidsmeting. Op ons YouTube kanaal kunt u hier een video met uitleg vinden

Direct aanvragen

Vraag direct een offerte aan of stel uw vraag. We helpen u graag verder:

Zodat we netjes kunnen terugkoppelen
Geef uw adres op.
We nemen graag contact op
Bij voorkeur mobiel
Kies voor het type reactie welke u wenst.
Omschrijf eventueel uw vraag aanvullend op uw offerte verzoek geluidsmeting. Bijvoorbeeld: Wat kost geluidsdetectie van knallende dakplaten van een bedrijfshal of woning op locatie X? Wat kost een geluidsdetectie onderzoek van 10 klaslokalen. Wat kost akoestische beeldvorming van twee airco units?
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 2 files.
Stuur een foto of plattegrond mee of zelfs een bestek voor een prijsopgave.