Ontwikkeling van de handsfree bouwkundige opname

adminBlog

Bouwkundige opname met een handsfree android headset door bewijsrapportage
Bouwkundige opname met een handsfree

Bewijsrapportage zet al langere tijd in op uitbreiding van diensten welke de deurwaarder als “inspectie specialist” kan uitvoeren. De ontwikkeling van de handsfree bouwkundige opname met draagbare real-time handsfree Android tablet biedt de inspectie specialist en deurwaarder kansen. Verbreding en verdieping van kennis is hierbij belangrijk. Ook het inkaderen van de werkzaamheden die onze deurwaarders redelijkerwijs kunnen uitvoeren zijn hier onderdeel van.

Handsfree Android tablet
Een actueel vraagstuk is het verkennen van de mogelijkheden om werkzaamheden (bijvoorbeeld een bouwkundige opname, voorinspectie, nulmeting of inventarisatie) handsfree uit te voeren. “De techniek is aanwezig en we testen de diverse mogelijkheden”, aldus Marco Lasonder. Werken met een draagbare real-time handsfree Android tablet zal steeds meer toepassingen krijgen. Je hebt de handen vrij en indien gewenst kun net als met je mobiele device een collega of specialist laten meekijken en vooral meewerken. Alle applicaties van deze headset worden via spraak aangestuurd. De toepassingen en mogelijkheden voor Bewijsrapportage zijn groot. Zeker nu de techniek zoveel beter is als twee jaar terug. Bladeren door mappen, foto’s maken, filmen, opmeten, live overleg en annotatie zijn enige voorbeelden die spraakgestuurd mogelijk zijn. De unit kan vergeleken worden met Google-Glass maar dan met robuuste behuizing. Het is voor ons ook interessant te kijken naar de wetgeving en mogelijke toekomstige impact op de ambtelijke werkzaamheden binnen het werkgebied van de deurwaarder. Hier komen we op terug nadat de toepasbaarheid van de handsfree bouwkundige opname en ook elke andere visuele waarneming realiteit is.

Kansen met IoT
Bij Bewijsrapportage verwelkomen we de mogelijkheden van de IoT (Internet of Things) voor ons werk met grote interesse. Het biedt kansen de rol van de deurwaarder als inspectie specialist met nieuwe communicatieoplossingen uit te breiden, optimaliseren en inspecties te stroomlijnen. De veiligheid van inspecteurs verbetert doordat de handen vrij zijn en het omgevingsbewustzijn wordt vergroot. Dit draagt bij aan een verhoging van de nauwkeurigheid, productiviteit en tevens verlaging van de reiskosten.