Nulmeting bij verbouwing

Nulmeting bij verbouwing

adminBlog

Nulmeting bij verbouwing

Vooraf een nulmeting bij verbouwing laten uitvoeren is belangrijk. U wilt geen juridische strijd door schade omdat de buren verbouwen.  Bewijsrapportage is expert in de nulmeting. Eerst vraagt u de buren of aannemer naar de bouw of verbouwplannen. Het is belangrijk dat u geïnformeerd wordt over constructieve aanpassingen, graafwerkzaamheden of heiwerkzaamheden. Het laatste wat u wilt is scheuren in de muren of verzakking van de woning.

Stuur de buren of aannemer een brief of email met een verzoek om een nulmeting bij verbouwing uit te laten voeren. In de brief legt u uit dat uw woning in goede staat verkeerd en er geen bouwkundige gebreken zijn. Indien betrokkenen de verplichting niet willen overnemen kunt u de nulmeting ook zelf laten uitvoeren. Geef aan dat eventuele herstelkosten verhaalt worden.

Waarom een nulmeting?

Werkzaamheden kunnen een schaderisico voor gebouwen en infrastructuur in de omgeving meebrengen. Dit kan gaan over heien maar net zo goed zwaar verkeer. Om achteraf irritatie en verdriet te voorkomen over schade is het noodzaak de status voor aanvang van het werk vastgelegd te hebben. Een nulmeting bij verbouwing is dan de enige juiste keuze. Onze expert legt met foto’s en beschrijvingen de staat van uw woning vast. Scheuren en andere afwijkingen worden gemeten en beschreven. Als u door een verbouwing of zwaar verkeer schade heeft moet u bewijzen dat dit niet uw schuld is. Met het rapport heeft u een objectief ijkpunt. Hiermee staat u sterker als u schade gaat verhalen op de veroorzaker.

Proces verbaal van constatering

Een nulmeting bij verbouwing kunt u laten uitvoeren door één van onze Gerechtsdeurwaarders. In het rapport wat we leveren zijn de “zintuigelijke waarnemingen” door de deurwaarder vastgelegd. Het opstellen van een proces-verbaal door een deurwaarder is vastgelegd in artikel 20 lid 3 sub e  van de Gerechtsdeurwaarderswet. Op grond hiervan is de Gerechtsdeurwaarder bevoegd om een pv van constatering op te stellen. Meer specifiek en in juridische terminologie staat in dit artikel dat de deurwaarder bij algemene maatregel van bestuur een schriftelijke verklaring mag opmaken betreffende door de gerechtsdeurwaarder persoonlijk waargenomen feiten van stoffelijke aard. In de Rechtspraak wordt een Proces Verbaal als zeer sterk ervaren.